Shortlease privé
Indien je voor een bepaalde periode op je (nieuwe) auto moet wachten wegens omstandigheden of reparatie, is shortlease privé een passende oplossing voor jouw situatie. Vanwege de flexibiliteit dat shortlease met zich meebrengt, is het heel gemakkelijk om op korte termijn een shortlease privé aan te vragen en snel te beschikken over je lease auto. Vanaf 1, 2, 3 of 6 maanden kan je namelijk al een shortlease auto voor particulieren aangaan.  

De voordelen van shortlease 

  • Een lease auto voor een korte periode  vanaf twee maanden 
  • Geen financieel risico  
  • All inclusive lease auto, je hoeft alleen enkel nog te tanken 
  • Gemakkelijk opzegbaar 
  • Flexibele leasetermijnen 
  • Snel beschikking over je lease auto 

Shortlease

De naam Shortlease verklapt eigenlijk de definitie al een beetje, een auto leasen voor een kortere periode. Als je als particuliere klant op zoek bent naar een lease auto voor een korte termijn voor  bijvoorbeeld een speciale gelegenheid of als je nog moet wachten op je nieuwe auto die besteld is, dan is shortlease een goede optie. Als zakelijke afnemer is shortlease een interessante optie als je bijvoorbeeld een nieuwe werknemer een lease auto aanbiedt maar de werknemer nog in een zeven maanden contract zit. Een auto leasen via shortlease kan al vanaf twee maanden, bij sommige leasemaatschappijen is het mogelijk om het zelfs dagelijks op te zeggen. Let er wel op dat je zelf de shortlease moet opzeggen, anders wordt dit automatisch verlengd. Het kan voorkomen dat leasemaatschappijen een BKR check uitvoeren, dit verschilt per leasemaatschappij. Shortlease is in principe vergelijkbaar met de private lease constructie aangezien je voor een vast bedrag per maand enkel nog de brandstof hoeft te betalen.  

De nadelen van shortlease 

  • Over het algemeen duurder 
  • Snel weer afscheid nemen van je lease auto 

Goedkoopste Shortlease 
Momenteel zijn er veel leasemaatschappijen die shortlease auto’s aanbieden. Wij bij OFEL.NL vinden het belangrijk dat je de juiste keuze maakt bij het aangaan van een shortlease. Hieronder hebben wij de leasemaatschappijen op een rij gezet  waarbij de Shortlease voor zowel privé als zakelijk een interessante optie  is.