De voordelen van een Private Occasion Lease
Wanneer je besluit voor een occasion lease te gaan, zitten er hier een aantal voordelen aan verbonden. Het grote voordeel van een private lease occasion, is dat de mogelijke onzekerheid die komt kijken bij de aanschaf van een tweedehands auto compleet komt te vervallen. Met de private lease occasion van bijvoorbeeld Leaseplan, ben je verzekerd van een all-in leaseovereenkomst. Over het algemeen zijn de private lease occasions gemiddeld 2,5 jaar oud en hebben de lease auto’s slechts één eigenaar gehad. Als je dus op zoek bent naar een goedkope privé lease auto, dan is de occasion lease voor particulieren een goedkope, maar toch net zo interessante constructie om toch de auto van je dromen te bemachtigen. Daarnaast is de occasion lease voor particulieren zonder een bkr registratie.  

Occasion Lease

Occasion Lease
Vanwege de populariteit van auto leasen, komen private of financial leaseauto’s vrij na de leaseovereenkomst met de vorige eigenaar. Omdat er tegenwoordig kwalitatievere auto’s worden geproduceerd, wordt de levensduur van een auto hier automatisch mee verlengd. Om die reden is een leaseauto die (meestal jonger dan drie tot vier jaar) is genaamd een occasion een uitstekende keuze om te leasen. Dit wordt ook wel occasion lease genoemd en worden geleased vanaf een periode vanaf 12 maanden tot aan 60 maanden. Bij veel autoleasebedrijven kan je je droomauto meestal binnen twee weken in ontvangst nemen. Zo kan je als particulier of ondernemer toch in een mooie (zakelijke) auto rijden tegen een aannemelijk tarief. 

De nadelen van Private Occasion Lease
Bij het aangaan van een private lease occasion all-in overeenkomst, zitten er in principe een aantal nadelen aan verbonden. Een nadeel van het leasen van een occasion is dat de auto al gemaakt is en dat er in principe geen bijzondere extra opties toegevoegd kunnen worden t.o.v. een private lease auto die uit de fabriek komt. Daarnaast is een nadeel dat de maandelijkse leasepremie van een occasion over het algemeen lager ligt, maar het onderhoud weegt wel zwaarder in de leaseprijs. Dit zal dus terug te zien zijn in je maandelijkse leasepremie.